5 kúskov vybavenia do auta, ktoré nezaberú miesto a oceníte ich prítomnosť

V aute vozíme veľa užitočných vecí, ktoré sa dajú využiť v rôznych situáciách. Autolekárničku, ťažné lano, hasiaci prístroj a mnohé iné veci oceníte nielen pri autonehode. Niektoré z nich sú povinné, iné nie. Ktoré veci vozia a odporúčajú ľudia, ktorí sú vždy pripravení na akúkoľvek situáciu?

Poľná lopatka

Ak ešte poľná lopatka netvorí súčasť vašej výbavy, môžete si ju kúpiť aj v našom obchode alebo e-shope. K dispozícii mávame viac originál armádnych modelov, ktoré vás nesklamú v žiadnej situácii – ani pri vyhrabávaní z toho najhlbšieho snehu. Poľná lopatka vo vašom kufri nezaberie žiadne miesto.

Ešus

Jeden malý ešus vám v aute opäť nebude zavadzať. Kedykoľvek si v ňom však môžete zohriať jedlo, zjesť z neho zakúpené jedlo, ktorému sa nejako porušil obal, preniesť alebo prevariť v ňom núdzovo vodu a ďalších XY činností, ktoré bežne využívate pri pobyte v prírode.

Termofólia

Určite poznáte tie zábery z akčných filmov, kde saniťáci prikrývajú vystrašených ľudí po autonehodách alebo požiaroch hliníkovou fóliou. Takúto fóliu možno obsahuje aj vaša lekárnička, no môžete si do kufra hodiť aj 1-2 navyše. AK niekde ostanete stáť s autom, môžete ňou v aute prikryť napríklad deti a aj niekoľkohodinové čakanie v zime na odťah s pokazeným kúrením tak môže byť komfortné. Miesto toho môžete nosiť aj deku alebo inú prikrývku, no termofólia je mimoriadne skladná a funkčná.

Nôž

V každých nohaviciach, batohu, ale aj v aute môžete mať šikovný zatvárací nôž. K tomuto bodu jednoduche netreba nič viac dodať.

Balíček poslednej záchrany

Trvanlivé jedlo sušené jedlo, 1 konzerva, pol litra pitnej vody v zapečatenej PET fľaši, hygienické vreckovky, … to všetko môže obsahovať jeden miniatúrny balíček, ktorý sa zmestí aj niekde pri rezervu (kde sa nebude v lete prehrievať a ani trvanlivé veci sa tam nebudú kaziť). V prípade potreby každú jednu z tých vecí 100-krát oceníte.