5 kúskov zálesáckej výbavy, ktoré v nás vyvolávajú nostalgiu

Moderné nerezové nože, MOLLE taktické nosné systémy, ultraľahké titánové sady na varenie, gelový lieh na varenie, vodotesné GPS a powerbanky… Všetko sú to určite užitoční pomocníci, no existuje aj skupina ľudí, ktorá stavia na jednoduchosti a tvrdí, že klasika je jednoducho klasika. Aké veci používali na čundroch staršie generácie? A odkiaľ všetky pochádzali? 

Malá a veľká poľná

Ako ste možno správne predpokladali, posledných 60 rokov tvorili hlavnú súčasť všetkých táborníckych výbav práve kúsky z výstroje ČSĽA. Medzi ne patrili aj takzvané malá a veľká poľná. Nezničiteľná brašňa a batoh, ktoré držia tvar už 60 rokov a snáď ešte 60 budú.

Trojdielny ešus

Trojdielny hliníkový ešus je skvelý – poskytuje vám veľký aj malý hrnček + provizórnu panvičku. Opäť je malý a v podstate nezničiteľný. V našej ponuke nájdete jeho modernejšiu alternatívu – trojdielny nerezový ešus.

Kompas a mapa

Kompas ČSĽA a mapa oblasti, do ktorej sa chystáte, vás jednoducho nikdy nesklamú. GPS sa vybije, powerbanku utopíte, telefón sa rozbije. Ale mapa zatavená vo fólii a poriadne pevný kompas vám budú slúžiť aj na konci sveta.

Maskáče a kanady vz.60

V našej ponuke nájdete klasické Kanady vz.60, ale aj blúzu alebo kongo vz.60. Nohavice sú už nenávratne vypredané, no radi vám odporučíme aj iné, moderné alternatívy, napríklad UTL Urban tactical pants.

Rybička

Môžete mať ten najväčší, najpevnejší alebo takticko-multifunkčný nôž, avšak, klasická rybička je jednoducho kúsok, s ktorým odrežete vždy všetko a všade. V našej ponuke nájdete desiatky zaujímavých nožov, z ktorých si určite vyberiete.