5 vecí, ktoré si do lesa nosiť nemusíte

Nosiť drevo do lesa je obľúbená jazyková hračka pre rôzne životné situácie. Rovnako sa používa aj „nosiť fľašu do pálenice“ a rôzne iné zábavné formy. Čo si však rozhodne nemusíte nosiť do spomínaného lesa, keď idete na čunder? 

Čaj/kávu

Príroda je plná bylín, ktoré vám tieto dva nápoje skvele nahradia. Stovky rôznych chutných a zároveň aj liečivých bylín sú lepšie, ako sáčkový čaj, a niektoré z nich obsahujú aj dávku kofeínu, ktorá sa vyrovná káve. Stačí ich poznať a mať oči otvorené!

Vodu

Vždy majte pri sebe aspoň nejaké množstvo pitnej vody pre prípad núdze a pri zakladaní ohňa majte po ruke veľké množstvo vody. Je však zbytočné so sebou vláčiť napríklad na trojdňový výlet 10 litrov vody, keď Slovensko je doslova pretkané prameňmi a potokmi. Zaobstarajte si malý filter a máte po starostiach.

Drevo/podpaľovač

Vrátime sa aj k tomu drevu ,resp. k rôznym liehovým podpaľovačom, novinám a iným pomôckam na zapálenie ohňa. Pamätajte si jedno. Keď viete, ako na to, zapálite oheň aj kresadlom so slamou a drevom z lesa. Keď to neviete, nepomôže vám ani tryskový zapaľovač, kilo pevného liehu a fúrik krásnych suchých polienok. 

Zábavu

Samotná príroda vás zabaví dostatočne! Jediné prípustné veci v lese, sú dobrá kniha, karty alebo gitara či iný hudobný nástroj. Nechajte elektroniku doma a plnými dúškami si užívajte prírodu a priateľov, s ktorými sa vydáte na cestu.

Pre pravých zálesákov – stan

Ak patríte medzi skúsených turistov, určite si poćas teplých letných dní neberiete ani stan. Spanie pod širákom, pod celtou, alebo v prípade zručných zálesákov pod prístreškom z prírodných materiálov je na nezaplatenie!