Aké zásoby je vhodné mať doma?

Nadšenci zálesátcva, army a survival štýlu majú často blízko k prepperstvu. V mnohých krajinách je udržiavanie zásob v domácnosti pre prípad krízy úplne bežné. Čo by ste mali mať vždy doma a bezpečne tak prečkať prírodné katastrofy, hrozbu vírusu alebo občianske nepokoje? 

Rádio na baterky 

Pri výnimočnom stave treba zostať v obraze. Je jedno, či ide o záplavy, chemický útok alebo výpadok dodávky energií a potravín. Rádio na baterky vám poskytne dostatok informácií počas akejkoľvek vážnej situácie. Pozorne počúvajte pokyny, ktoré vám poskytnú autority a bezpečnostné zložky. 

Trvanlivé potraviny 

Mať doma pár desiatok konzerv a balíkov cestovín, ryže a strukovín nie je na škodu. Sú to potraviny, ktoré môžete každé dva roky zjesť a zase doplniť. Nezabudnite ani na zásoby soli, oleja a iných prísad, bez ktorých by bolo varenie utrpením. 

Balená voda 

Pri odstávke energií nemusia fungovať čerpadlá pre vašu studňu alebo bude celé mesto.na pár dní odpojené od vody. Dostatok balenej čistej neperlivej vody je riešenie. Na jedného člena domácnosti potrebujete aspoň 2 litre vody na deň. 

Nevyhnutné lieky 

Beriete lieky na srdce? Máte nejaké alergie? Ste cukrovkári? Okrem nevyhnutných liekov nezabudnite aj na dávku vitamínov, paracetamolu a nejakých liekov na potlačenie zápalov a bolesti. Na škodu nie sú aj jedny širokospektrálne antibiotiká. 

Niečo na zabitie času 

Hlavne rodiny s deťmi potrebujú upokojiť a zabaviť svoje ratolesti. Ak kvôli záplavám alebo búrke vypadne prúd, televízia vám nepomôže. Spoločenské hry, karty, ale aj pár dobrých kníh by malo mať miesto vo vašej prepravke s krízovými zásobami. Pri bezstarostnej nálade každá kríza prefrčí oveľa rýchlejšie.