Čím oživovať koženú obuv?

Kožená obuv patrí medzi to najkvalitnejšie, čo si môžeme dať na naše nohy. Vydrží vám v podstate večnosť a pri správnej starostlivosti vás nikdy nesklame. Ako by ste mali ošetrovať vašu koženú obuv tak, aby vydržala pekná a funkčná čo najdlhšie? Prečítajte si naše tipy.

Originálne prípravky od výrobcu

Každý výrobca používa iný typ kože a v inom štádiu spracovania. Teda je zrejmé, že každá koža vyžaduje iný stupeň starostlivosti a iné prípravky. Pri novej obuvi z našej ponuky odporúčame používať prípravky, ktoré na ochranu predpísal samotný výrobca. Vyhnete sa tak napríklad aj problémom pri reklamácii.

Krém na kožené topánky

Ak sú topánky kožené, môžete na ne použiť krém na kožu. Zloženie krémov na trhu je rôzne, no väčšina z nich funguje naozaj výborne. Kožu vyživia, dodajú jej pružnosť a zároveň ju ochránia pred vodou. Každým krémováním predĺžite životnosť vašich topánok.

Naše krémy

Chlapi, nabehnite do kúpelne a pozrite sa, či tam manželka/dcéra/sestra nemá nejaký univerzálny krém na pokožku, ako je napríklad Nivea. V núdzových prípadoch je použitie takýchto krémov úplne bežné. Keď je krém vhodný na živú pokožku, nemusíte sa báť, že by ublížil topánke.

Rastlinné a živočíšne oleje

Množstvo zálesákov krémuje svoje topánky len s bravčovou masťou alebo repkovým olejom. Tvrdia, že práve takáto starostlivosť je pre topánky najvhodnejšia. Toto tvrdenie nemôžeme potvrdiť ani vyvrátiť, no topánkam to určite neublíži. Skôr naopak.

Vosk je diskutabilný

Niektorí z nás sú zvyknutí topánky natierať roztopeným voskom. Ten však neslúži na vyživenie kože, ale len ako impregnácia proti vode. Vosk sa časom z kože aj tak vytlačí, takže by ste to museli robiť pomerne často.Navštívte www.armyobchod.sk a vyberte si z našej ponuky kvalitnej outdoorovej značkovej obuvi.