Čo by nemalo chýbať vo vašej outdoorovej lekárničke?

V obchodoch sa dajú zakúpiť outdoorové lekárničky, alebo si viete vytiahnuť veci zo starej autolekárničky a nosiť ich so sebou do lesa. Avšak, obväz, nožnice, zicherka a podobné srandy sú v lese často až zbytočné. Jasné, pri vážnom zranení sa určite hodia, n ov lese sa skôr pasujeme s drobnými odreninami či inými „hlúposťami“. Okrem štandardnej súčasti väčšiny lekárničiek sme si pre vás nachystali aj tieto špeciálne tipy.

Pinzeta na kliešťov

Nemusíte si v lekárni kupovať špeciálnu drahú pinzetu, postačí aj tá, ktorú nájdete doma v šuflíku. Mala by však byť pevná, tvrdá a hrany na konci by mali byť ostré a tenké, aby ste s ňou ľahko vytiahli aj malú triesku alebo kliešťa. Pinzeta je základ každej outdoorovej lekárničky.

Zrkadielko

Pinzetu už máte, no ako si vytiahnete kliešťa, ktorého máte napríklad na zadku alebo na inom citlivom a nedostupnom mieste? Malé kozmetické zrkadielko zoženiete v každej drogérii (alebo ho môžete ukradnúť partnerke z kabelky). Vďaka zrkadielku si môžete ošetriť napríklad aj zranenia v ústach či na tvári.

Dezinfekcia

Chlap si odretú ruku opráši druhou špinavou rukou a ide ďalej. AK však chodíte do prírody napríklad s deťmi, nie je zlé mať so sebou skutočnú dezinfekciu na odreniny a iné ranky. Existujú aj spreje, ktoré ranu zároveň vyčistia a zacelia, čím nahradia aj obväz, respektíve náplasť.

Lieky

Napili ste sa vody z prameňa a črevá začali protestovať? Živočíšne uhlie alebo rovno lieky proti hnačke vás môžu zachrániť. Ak je to možné ,pribaľte si aj pár tabletiek antihistaminík kvôli alergickým reakciám, ale aj paracetamolové tablety na zrazenie horúčky a potlačenie zápalu.

Krémy

Proti zapareninám, proti štípancom, ale aj proti popáleninám. Krémy vám môžu pomôcť vyriešiť množstvo menších problémov a výrazne zvýšiť komfort pobytu v prírode. Väčšina krémov sa dá kúpiť aj v malom ,takzvanom cestovnom balení, ktoré nezaberie v batohu moc miesta a takmer nič nevážia.