Dá sa vôbec vybrať univerzálna bunda? Vyskúšajte našich 5 tipov

Nájsť naozaj univerzálnu bundu, ktorá sa dá použiť celoročne, môže byť aj v dnešnej dobe problém. Trh je síce presýtený a aj v našej ponuke nájdete niekoľko desiatok modelov búnd za skvelé ceny. V skutočnosti vŠak človek aj tak potrebuje viac kúskov – na leto aj na zimu, či ako sa vraví, do lesa aj do „kostola“. Aké konkrétne modely odporúčame my a kde ich najviac využijete? 

Klasická Bombera

Medzi najuniverzálnejšie bundy, ktoré nájdete aj v našej ponuke, patria určite klasické bombery MA1, ale aj modernejšie varianty v slim strihu s väčším počtom vreciek. Tieto bundy vám poskytnú maximálny tepelný komfort od jesene až do jari a dá sa nosiť aj počas chladnejších letných nocí. AJ napriek svojej veľkosti vás nijako neobmedzí v pohybe, práve preto si ju obľúbili piloti, ale aj ďalší nadšenci po celom svete.

Ľahká softshellka

Ľahká, doslova papierová turistická bunda sa dá poskladať a vložiť doslova do vrecka nohavíc. Ide o naozaj minimalistickú bundu proti vetru a dažďu na leto – napríklad do batoha na turistiky. Výhodou je hlavne nízka cena, nepremokavosť, a skladnosť. V kombinácii s mikinou vám skvele poslúži aj počas jari a jesene.

Kožená bunda

Kožené bundy patria opäť medzi univerzálne celoročné kúsky. Či už dáte prednosť nejakému elegantnejšiemu kúsku alebo štýlovej sidovke/kriváku, využijete ju v podstate vo všetkých štyroch ročných obdobiach. Prírodný materiál ako je koža sa dá nosiť počas horúčav, ale aj počas chladnejších dní. Stačí si pod bundu vziať správne funkčné tričko, alebo naopak v zime zateplenú mikinu.

Taktická zateplená bunda

Kratšie taktické bundy alebo dlhšie parky so zateplením sú výborným riešením do akéhokoľvek počasia od jesene do jari. Aj napriek zatepleniu sú relatívne ľahké a môžu sa pochváliť obdivuhodnou tepelnou izoláciou. Samozrejmosťou je prítomnosť veľkého počtu rôznych vreciek na všetky osobné veci.

Anorak

Anoraky sú špeciálnou kategóriou búnd, ktoré sa opäť dajú nosiť celoročne. Niektoré modely majú totiž aj vyberateľnú tepelnú vloźku, vďaka čomu v lete poslúžia rovnako, ako ľahké turistické bundy a počas jari, jesene a zimy vám v nich nebude zima. Anoraky patria medzi najlepšie outdoorové bundy, nakoľko poskytujú ozaj vysokú odolnosť proti vetru.