Jeseň je za rohom, máte všetko potrebné?

Leto síce ešte nepovedalo svoje posledné slovo, no minimálne veľké horúčavy nám pomaly dali svoje zbohom a nočné teploty už v druhej polovici augusta pomaly pripomínajú tie jesenné. Ani sa nenazdáme, a sfarbené listy začnú zo stromov padať s rovnakou intenzitou, ako výdatné jesenné prehánky. Ste pripravení na jesennú outdoor sezónu?

Kvalitná obuv

Čas ľahkej plátenej obuvi, sandálov či dokonca bosého chodenia končí a opäť oceníte komfortnú jesennú obuv. Jesenné topánky by mali byť určite nepremokavé, no musia dovoliť vašej nohe dýchať. Práve v našej ponuke nájdete široký výber outdoorovej obuvi pre mužov aj ženy.

Pláštenka alebo pončo

Ľahká turistická pláštenka alebo väčšie pončo, z ktorého sa dá núdzovo aj postaviť malý prístrešok, by nemali chýbať pri žiadnom výlete do prírody. Aj igelitová pláštenka na jedno použitie vás dokáže spoľahlivo ochrániť pred nečakaným rýchlym lejakom. Zvyšok vášho výletu tak môžete zostať v suchu.

Nepremokavá bunda

Ľahká jesenná nepremokavá bunda v kombinácii s kapucňou vám poslúži rovnako dobre, ale na každodenné nosenie. Niekedy dokáže zľahka pršať aj celé týždne a v civile by ste v pláštenke vyzerali predsa len trochu divno. Outdoorová bunda vás však pri presunoch v teréne udrží v suchu. 

Klobúk alebo čiapka

Aj poriadny širák vás ochráni pred dažďom a vetrom, no tenká bavlnená čiapka je asi najlepšou voľbou ochrany vašich uší pre povestným prievanom, kvôli ktorému dokáže bolieť hlava, zuby, ale dokonca aj krčná chrbtica. Vždy majte po ruke aspoň ľahkú šatku, ktorú si môžete uviazať okolo hlavy.

Teplé ponožky

Do kvalitnej obuvi si vyberajte kvalitné, v ideálnom prípade bavlnené, bambusové, alebo vlnené ponožky. Tie opäť dovolia vašej nohe dýchať, udržia ju v suchu a v teple a znížia tak napríklad aj riziko tvorby otlakov pri rozchodení vašej novej outdoorovej obuvi. Všetky spomínané veci nájdete aj v našom e-shope a v kamennej predajni.