Na ktoré kúsky vybavenia si musíte dať v zime väčší pozor?

Zimné obdobie dáva nášmu outdoorovému vybaveniu mimoriadne zabrať. V dnešnom článku sa pozrieme na niekoľko najháklivejších kúskov vybavenia, z ktorých niektoré vám nedostatočná starostlivosť počas zimného obdobia môže definitívne môže nenávratne poškodiť.

Vodný filter

Vodný filter NIKDY nesmiete nechať zamrznúť. Mimoriadne tenké nano trubice s priemerom v desatinách mikrónov by sa jednoducho roztiahli a nenávratne poškodili. Filter, v ktorom vám zmrzal voda, môžete definitívne hodiť do koša. Ak oň nechcete v zime prísť, noste ho na šnúrka na tele pod vrstvou oblečenia.

Uhlíkové čepele

Uhlíkové čepele sú náchylné na vlhkosť a najmä v zime dostávajú riadne zabrať. Ak máte nôž alebo sekeru z uhlíkovky, nezabudnite ju vždy po použití poriadne utrieť do sucha a ideálne je nechať zaspať v slaninke – ergo natrieť ju nejakým jedlým tukom a schovať do puzdra.

Fľaša s vodou

Aj fľašu s vodou vám môže silný mráz poškodiť, a to rovnakým spôsobom, ako aj vodný filter. Nikdy v nej nenechajte na noc vodu niekde mimo stanu, kde môže voda rýchlo zamrznúť a fľašu vám deformovať alebo roztrhnúť.

Topánky

Akékoľvek topánky vyžadujú poćas zimu väčšiu starostlivosť, a to najmä dôkladné vysušenie po každom použití, časté vyživenie, ale aj impregnácia proti vlhkosti či očistenie od posypovej soli, ktorá dokáźe do topánok doslova vyžrať diery.

Všetko kožené

Všetko kožené vybavenie nezabudnite počas zimy pravidelne natierať prípravkom na ošetrenie kože. Koža by inak mohla popraskať či inak degradovať. Dobre vyživený kožený opasok, puzdro na nôž či topánky vám budú slúžiť celý život.