Najlepšie „zaháňače“ nudy do prírody

Chodíte do prírody sami alebo s partiou? Na pár hodín alebo na týždňový vander? Či už dávate prednosť samote alebo spoločnosti, vždy je vhodné mať po ruke nejaký predmet na zaháňanie nudy. Alkohol nie je vždy práve optimálnym riešením, preto si radšej vyberte z našich piatich tipov!

Rádio

Rybárske rádiá na baterky vydržia hrať desiatky hodín. Či ho uź chcete využiť ako hlavný zdroj vašej zábavy, alebo si len tak ticho niečo pustiť do pozadia, malé rádio o veľkosti telefónu vám vo vrecku určite zavadzať nebude.

Karty

Ak máte po ruke čo i len jedného parťáka, nič vás nepobaví lepšie, ako balíček sedmových kariet. Pre fajnšmekrov a väčśie partie odporúčame vziať si aj žolíkové, ktoré dovoľujú oveľa viac zaujímavých hier do stanu aj pod altánok.

Harmonika

Niekto by mohol oponovať, že gitara je lepšia. Harmoniku však strčíte aj „za ucho“, na gitaru potrebujete riadne veľký futrál. Ak idete autom, môžete si vziať aj celý orchester. Ak cestujete naľahko, každý gram je dobrý. Nič nevystihne atmosféru zálesáctva tak, ako melódia z malej ústnej harmoniky.

Dobrá kniha

Ako by to vyzeralo, keby v našom zozname vynecháme dobrú knihu? Malé brožované príbehy, vrecková biblia, odborná literatúra či učebnica cudzieho jazyka. Výber je len na vás. Nezabudnite si však pribaliť aj nejaké praktické svietidlo, aby ste mohli čítať aj večer!

Prázdny list papiera

Niekto si neberie do prírody vôbec nič. Počúva len zvuky okolo seba a nasáva Genius Loci. Ak je to aj váš prípad, odporúčame vám vziať si so sebou papier a pero. Nikdy neviete, aké skvelé nápady, pieseň, báseň, vynález, podnikateľský zámer, riešenie rodinného problému alebo iná geniálna myšlienka vôjde do vašej hlavy práve počas meditácie v lese! Bola by škoda ju zabudnúť, nemyslíte? 🙂