Viete, aká je najdôležitejšia súčasť každého batohu?

Batoh je jednou zo základných vecí nášho každodenného vybavenia. Bez dobrého batoha neodnesieme dostatočné množstvo výbavy, jedla či náhradného oblečenia. Čo však nesmie chýbať v žiadnom batohu? Nôž? Ale kdeže. Sada na opravu práve tohto konkrétneho batohu. Prečo? 

Šitie 

Keď sa vám roztrhá batoh, je úplne jedno, či je maskáčový, oranžový, turistický, army alebo obyčajný mestský. V tomto momente prestáva plniť svoju funkciu a je to len kus látky. V prípade, že máte so sebou sadu na šitie (rozumej poriadnu pevnú ihlu a konopnú niť, ktorá sa nedá ani prehrýzť), jednoducho ho zašijete a pokračujete ďalej. 

Samolepky/páska 

Oprava vnútorných priečinkov a iných menších dierok nie je až tak nevyhnutná. Keď na to však dáte kruhovú samolepiacu záplatu, problém vyriešite za pár sekúnd. Nahradiť ju môže napríklad aj dobrá kobercovka alebo izolepa. S tou môžete v ozajstnej núdzi oblepiť aj celý batoh. 

Náhradný popruh 

Pri roztrhnutí popruhov nám šitie nie vždy dokáže pomôcť. Ide o jednu z najnamáhanejších častí na batohu. Ak sa vám nechce so sebou nosiť aj náhradný popruh, môžete núdzovo použiť napríklad hrudný alebo bedrový. 

Zicherky 

Aj obyčajné krajčírske zicherky dokážu skvele poslúžiť na “zaplátanie” menej namáhaných spojov a dierok. Okrem toho sa dajú použiť na desiatky iných vecí. Niet sa čo čudovať, že sú takmer nevyhnutnou súčasťou KPZ-iek. 

Igelit 

Kúsok igelitu (ideálne hrubšieho), ktorý môže byť aj v podobe igelitovej tašky, má hneď dve využitia. V núdzi dokáže nahradiť roztrhnutý batoh, no viete aj samotný batoh zakryť (alebo niečo z neho zabaliť) a odizolovať to od vlhkosti. Igelit je skutočne ľahký a nezaberá skoro žiadne miesto.