Najznámejší česko-slovenskí YouTuberi Bushcraftu – alebo Bushtuberi

Bushcraft alebo zálesáctvo má svoju scénu aj na internete, o čom svedčí množstvo mladších aj starších Bushtuberov – čo sú YouTuberi, ktorí sa zaoberajú témou zálesáctva. Niekoľko ich nájdeme aj na českej a slovenskej scéne a radi by sme vám predstavili tých najobľúbenejších.

Kraken

Bushtuber Kraken z Českej Republiky na svojom YouTube kanály okrem iného rozoberá aj rôzne príbuzné témy, ako napríklad recenzie vzduchových a palných zbraní, nožov a iného vybavenia. Príjemne natočené videá sú plné informácii o tradičnom zálesáctve z našich končín.

Vojta Komárek 

Komárek Bushcraft je kanál nabitý profesionálnymi zábermi prirody, ktoré vám hneď vyčarujú úsmev na tvári. Vojtěch okrem toho učí rôzne techniky stavby prístrešku, pastí, ale nájdete u neho aj niekoľkohodinové survival videá, kde točí vlastné pokusy a omyly vo svete divočiny.

Do přírody s Petrem

Na ďalšom YouTube kanály nájdete pravé záesácke návody na výrobu všetkých možných pomôcok a vybavenia do prírody len z prírodných materiálov. Pokojný prednes mladého Petra je balzámom na dušu. Aj medzi mladými ľuďmi sa nájde zálesák so znalosťami, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Old Shatterhand! 

Slovenský Zálesák

Slovenskú scénu najviac zastupuje kanál s názvom Slovenský Zálesák. Absolútna všehochuť rôznych informácií zo sveta prežitia v slovenskom jazyku na jednom mieste vám postačí na to, aby ste sa nestratili v prírode a našli v sebe kúsok pravého chlapa.

Marek Chlíbek

Praotcom celej Bushtuber scény v našich končinách je Marek Chlíbek alias Dago, ktorý sa okrem survival zameriava aj na jedlé rastliny, bojové techniky, post-apo a iné zaujímavé témy. Tento Bushtuber je pravdepodobne najpopulárnejším na celej scéne, čo dokazuje aj jeho kadencia kvalitných videí a počet odberateľov.