Odporúčaný zoznam EDC vybavenia do vrecka

EDC je skratka pre EveryDayCarry, čo v preklade do nášho jazyka znamená „každodenné nosenie“. EDC vybavenie sú teda predmety, s ktorými doslova nevyjdete z domu alebo bytu. Pre niekoho môže byť EDC iba mobil, ktorým dnes už aj zaplatíte, identifikujete sa či dokonca si otvoríte dvere po návrate domov, pre ženy by v EDC nemali zase chýbať rôzny hygienické pomôcky. My vám dnes predstavíme univerzálny zoznam EDC pomôcok, ktoré by nemali chýbať nikomu.

Svätá trojica

Mobil, kľúče, peňaženka. Bez tejto trojice by ste nemali vyjsť z domu. Nemusíte so sebou, samozrejme, ťahať všetky kľúče, pokojne postačí len ten najdôležitejší – napríklad od vchodových dverí. Rovnako občiansky preukaz, platobná karta a malá hotovosť sa zmestí do mnohých puzdier telefónov – spolu s jedným kľúčikom. Nikdy sa však nespoliehajte len na telefón samotný, ktorý sa pokazí alebo vybije v tú najnevhodnejšiu chvíľu.

Lieky a lekárnička

Beriete lieky napríklad na srdce? Alebo ste alergik a nosíte so sebou adrenalínovú injekciu a antihistaminiká? Či dokonca patríte k cukrovkárom? Ak už ste závislí od akýchkoľvek medikamentov, majte pri sebe vo vrecku, v batohu, v kabelke či v ľadvinke dávku aspoň na týždeň. Nikdy neviete, kde sa zaseknete, či už chtiac (na návšteve) alebo nechtiac v prípadne výnimočnej situácie. Vhodné je pribaliť aj liek od bolesti, na hnačku, či dokonca leukoplast a jeden sterilný obväz.

Hygienické potreby

Bez vreckoviek ani na krok, no v dnešnej dobe sa dá zohnať oveľa viac lepších vecí, než sú len nejaké vreckovky. Môžete si kúpiť aj malý balíček vlhčených obrúskov, ktorý je naozaj ľahký a obsahuje 10 týchto obrúskov. Pre ženy sú, samozrejme, dôležité hygienické pomôcky na menštruáciu. Ak patríte k ľuďom, ktorí nikdy nevedia, kde prespia, v príručnej batožine by vám nemala chýbať ani zubná kefka, deodorant, malá vzorka zubnej pasty a núdzová rolka toaletného papiera.

Voda a snack všade so sebou

Bez vody môže byť aj akákoľvek bežná činnosť nepríjemná. Zvládnuť pár hodín sa dá, no ak by ste sa zdržali napríklad v zápche na diaľnici, u doktora alebo niekde na úrade, fľaŠa s vodou vás doslova zachráni. Miesto vo vrecku by ste si mali nájsť aj na malý snack. Tyčinka, keksík, či pre tradicionalistov rožok s črievko so syrom. Kedy je človek najnervóznejší? Predsa keď je hladný. Niečo hoďte do žalúdka a celý deň je zrazu lepší.

Nôž

Posledným a najdôležitejším prostriedkom je samozrejme nôž. Páni zálesáci dajú pravdepodobne prednosť poriadnemu nožu s pevnou čepeľou, iní zase šikvovnému zatváraciemu nožu so sponou, či dokonca len multifunkčnému švajčiarskemu nožu. Pre ženy je výborný multifunkčný nôž, ktorý obsahuje aj nožničky či pilník na manikúru.