Rýchle jedlá, ktoré najlepšie chutia v prírode

Ak trávite v prírode viac času, určite si v nej občas doprajete nejaké to jedlo. Sladké tyčinky a chleba s paštekou sa vám však veľmi rýchlo omrzí a rôzne jedlá na zaliatie horúcou vodou pre turistov (na štýl čínskych rezancových polievok), môžu stáť aj 7 eur, čo je cena naozaj kvalitného menu v reštike. Čo si však zvládnete uvariť v prírode

Falošný guláš

Varenie gulášu sa väčšinou spája s hodinami strávenými krájaním surovín a postávaním pri kotlíku s kamarátmi s pivkom v ruke. V lese si ho viete však pripraviť aj za pár desiatok minút. Miesto mäsa jednoducho použite klobásku a/alebo špekačky. Dve porcie sa vám pohodlne zmestia do klasického ČSĽA ešusu.

Kolbulle

Recept na kolbulle je jednoduchý. Na panvičku dajte osmažiť na kolieska nakrájanú klobásku, slaninku alebo iné údeniny. Mali by ste pokryť celú plochu panvičky. Kým sa pochutiny smažia, zmiešajte múku (hladkú, polohrubú alebo ich mix) s vodou tak, aby ste vytvorili tekuté palacinkové cesto. Celú panvičku tým zalejte a nechajte smažiť ďalej, následne túto celú slanú palacinku otočte spolu aj s údeninami a osmažte aj z druhej strany. Podávajte spolu s brusnicami, alebo aspoň s nejakým sladkým džemom.

Sladké kaše

Obyčajné ovsené vločky v batohu nič nevážia a stačí ich zaliať vodou, aby ste dostali výživné a relatívne chutné jedlo plné energie na putovanie lesom. Najlepšie je, že si ich môžete pripraviť každý rád inak. S medom, jablkami a škoricou, ale aj nastrúhanou čokoládou, kokosom, orieškami, jednoducho čímkoľvek, čo vám chutí.

Polotovary

Spomínané ázijské rezancové polievky vám v lese padnú najmä v sychravom počasí skvele. Rovnako dobre vám poslúžia aj cestoviny, ktoré stačí len 5 minút povariť. Porcia vás vyjde niečo cez euro a dostatočne sa z nej najete. Výborným riešením je aj hotové jedlo v konzerve (guláš, párky s fazuľou a podobne), ktoré si môžete zohriať pri ohni priamo v konzerve. 

Čo chladnička dala

Na panvičku alebo do ešusu môžete hodiť naozaj čokoľvek. Ak si chcete vziať napríklad vajíčka a zeleninu a spraviť si lečo, vajíčka rozbite už doma a cez lievik vlejte do malej plastovej fľaše. Každý kúsok syra, konček salámu, načaté zavárané uhorky alebo iná vec, ktorá už dlhšie straší v chladničke, sa v panvičke stratí a dodá jej výnimočnú chuť.