Taktické rukavice – nevyhnutný pomocník nielen do lesa

Schválne, kto z vás si všimne jednu veľkú streleckú chybu, ktorá je na titulnej fotke?

Taktické rukavice patria do výbavy skúsených zálesákov rovnako, ako nôž, ešus alebo zápalky. Prečo sú vlastne rukavice také dôležité a ako si vybrať z množstva modelov? V dnešnom článku si predstavíme niekoľko užitočných rád, ktoré vám môžu pomôcť.

Ako si vybrať rukavice

Rukavice majú plniť v prvom rade ochrannú funkciu pre vaše ruky. Je teda dôležité si rozlíšiť, či hľadáte zateplené rukavice na zimu, neprepichnuteľné rukavice na manipuláciu s ostrými predmetmi (od plechu až po kríky s tŕňmi), alebo či hľadáte všeobecnú ochranu a zlepšenie gripu pri manipulácii s predmetmi s minimalizáciou vzniku pľuzgierov.

Kde rukavice využijete

Rukavice využijete prakticky pri všetkých outdoorových činnostiach. Stavba prístrešku, ale aj zakladanie ohňa je s rukavicami oveľa jednoduchšie. Najmä v prípade, že teploty atakujú nízku hranicu pod nulou a vaše prsty sú skrehnuté. Môžete sa tak vyhnúť nepríjemným zraneniam.

Materiály rukavíc

Dnešné moderné materiály ponúkajú slušnú výdrž a vysoký level ochrany pred zranením vašejruky. Napriek tomu sa však množstvo ľudí stále rozhoduje aj pre klasické kožené rukavice. Tie vám ponúknu naozaj solídnu životnosť, priepustnosť vzduchu a v neposlednom rade aj komfort pri nosení. 

Originál vojenské rukavice

V našej ponuke sa občas objavia aj kvalitné vojenské rukavice z rôznych svetových armád. Tieto rukavice sa vyznačujú vysokou odolnosťou vďaka špičkovým materiálom, na ktoré sú kladené nároky pre výkon služby. Sú vhodné aj ako strelecké rukavice, nakoľko neznižujú citlivosť.

Rukavice na zimu

Samostatnou kategóriou sú zimné rukavice, ktoré rovnako nájdete v našej ponuke. Práve v zime a pri práci so snehom sú naše ruky vystavené nízkym teplotám, čo môže viesť k mnohým zdravotným problémom, ale aj zraneniam spôsobeným znecitlivením končatín pomocou vysokého chladu. S kvalitnými zimnými rukavicami zvládnete celodennú prácu vonku.