Tretia vlna je tu: Máme pre vás tipy na prežitie

Každý správny prepper, survival maniak, ale aj obyčajný zodpovedný človek je pripravený na neočakávané situácie. Svet momentálne nesužuje zemetrasenie, výbuch sopky ani asteroid, ale pandémia. Máme pre vás niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu ochrániť sa pred možnou hrozbou.

Rúško je základ

Prekrytie horných dýchacích ciest sa ukázalo ako jeden z naozaj fungujúcich prostriedkov ochrany pred prenosom respiračných ochorení. V našej ponuke nájdete praktické rúška, ktoré by nemali chýbať vo vašej výbave počas celého roka, keďže v interiéroch obchodov a iných zariadení je prekrytie dýchacích ciest stále povinné. Vyberte si rúško s maskovacím vzorom, ktorý bude ladiť so zvyškom vašich maskáčov či s batohom

Zvážte nutnosť cestovania

Naozaj si jeden rok neodpustíte dovolenku pri mori? Nadšenci turistiky, ale aj iní ľudia veľmi dobre vedia, že aj na Slovensku je čo spoznávať. Presvedčte sa sami, že ak by ste aj 10 rokov v kuse navštevovali len turistické atrakcie na Slovensku, stále by ste nevideli všetko. Navyše však podporíte domácu ekonomiku a začnete si viac vážiť, čo máme doma.

Trávenie času zmysluplne

Miesto sedenia v krčme a popíjania alkoholu si skúste napríklad nájsť nový koníček. Miesto ležania na gauči a jedenia nezdravého jedla radšej trávte viac času športom a doprajte si trochu zdravej stravy. Prevencia a zdravý životný štýl sú to prvé, čo môže urobiť každý z nás.

Dodržiavajte platné nariadenie

Nech už máte na ne akýkoľvek názor, ich dodržiavaním chránite seba, svoje okolie, ale najmä svoju peňaženku. Už veľakrát sa ukázalo, že zbytočné a provokatívne porušovanie ochranných opatrení či nedodržanie karantény vás môže stáť niekoľko stoviek až tisícok eur.

Zdravie a príroda

Najlepšou ochranou pred pandémiou je viac času stráveného v prírode pri vašej obľúbenej činnosti – survival, bushcraft, paintball, skauting, turistika, rybárčenie, poľovníctvo. Pri všetkých týchto aktivitách sa nadýchate čerstvého vzduchu, budete mať dostatok zdravého pohybu a vyhnete sa veľkým davom ľudí. Stretneme sa v lese! 🙂