Zima v spacáku? Takto to vyriešite

Spánok v prírode „pod širákom“ so sebou bez debaty nesie množstvo výhod a zážitkov. Okrem toho sa však aj poćas letných dní ráno musíme pobiť s nepríjemnou zimou. Ako tieto ranné stavy prekonať a ako sa čo najrýchlejšie zohriať bez toho, aby ste museli spať pri ohni?

Nespite pri ohni

Na úvod musíme podotknúť, že spánok v spacáku pri ohni môže byť smrteľne nebezpečný! Iskry z ohňa dokážu ľahko podpáliť väčšinu spacákov, tie sa doslova rozleptajú a vy sa z neho už nedostanete. Ak to chcete napriek tomu riskovať, vždy spite s nožom, aby ste vedeli v prípade potreby spacák rozrezať.

Rozdýchajte sa

Prvou vecou, ktorú musíte po zobudení spraviť, je správne sa rozdýchať. Dýchajte rýchlo a z hlboka, pravidelné hlboké nádychy rozprúdia vašu krv a tá začne pomaly zohrievať celé telo. Dýchajte len tak, ako vám je to príjemné, no snažte sa byť uvoľnený a netraste sa od zimy. Tá behom pár minút odíde.

Pomalé cvičenie

Keď už ste sa rozdýchali, môžete si zacvičiť. Spacák vie byť dostatočne veľký na vykonávanie rôznych druhov jednoduchých pohybov, ktoré vám opäť rozprúdia krv. Skúste pokojne aj pokročilejšie cviky, ako skracovačky alebo kliky.

Varič na dosah ruky

Ak ste sa zobudili do skutočne mrazivého rána, majte hneď po ruke plynový alebo liehový varič, drievkač, alebo jednoducho čokoľvek, na čom si ešte poležiačky zohrejete vodu na čaj. Te vás prehreje zvnútra skôr, než vyleziete zo spacáku von.

Termofor

Gumená fľaša s horúcou vodou sa dokáže postarať o váš komfort počas noci. Nad ránom už pravdepodobne nebude hriať tak, ako večer, no stále je to skvelý pomocník, ktorého kúpite za pár eur v každej lekárni.

Čas vymeniť spacák?

Zdá sa vám, že v žiadnom spacáku nie je dosť teplo? Vyberte si nový spacák z našej ponuky! V ponuke máme kvalitný model Pilot Digital, vojenský spacák BTP Multicam, alebo kvalitný ruský zimný spacák až do – 18 stupňov!